Blog-banner
İLAÇ ALERJİSİ HAKKINDA YARARLI BİLGİLER

İlaç alerjisi çocuk ya da yetişkinlerde, her yaşta ortaya çıkabilir. Gereksiz fazla sayıda ilaç alımı ilaç alerjisi gelişimini kolaylaştırır. İlaç alerjisi hafif bir reaksiyon ya da hayati tehlike ile sonuçlanabilir.  Nadiren ölüme neden olabilir.
 
İlaç alımından sonra olumsuz herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuza başvurunuz. İlaç alerjisi teşhisi konursa zaman geçmeden alerji bölümüne müracaat ediniz. Teşhisin doğru bir şekilde konulması ve alerji testi yapılabilmesi için kullandığınız ilaçların isimleri ya da kutuları ile alerji bölümüne müracaat ediniz. İlaç alerjilerinin teşhisinde kandan ve/veya deriden yapılan alerji testi sınırlıdır. Tüm ilaçlar ile alerji testi yapmak tıbben mümkün değildir. İlaç alerjisi maalesef öngörülemez.  Daha önce defalarca güvenle aldığınız ilaçlara zamanla alerji gelişebilir. İlaç alerjisi olmayan bir hastada ilaç kullanımı öncesinde alerji testi yaparak alerji gelişip gelişmeyeceğini öngörmek mümkün değildir. Bu nedenle ilaç alerjisi olmayan bireylerde her ilaç alımından önce ilaç alerji testi yapmak yararsız ve pratik değildir. 
 
Bir ya da birkaç ilaca alerjiniz olması tüm ilaçlara alerjiniz olacağı anlamına gelmez. İlaç alerjiniz varsa doktor tavsiyesi olmadan ilaç almayınız. Zorunlu olmadıkça her zaman ilaçların tablet ya da şurup formlarını tercih ediniz.  Çünkü ilaçların iğne formları daha hızlı ve şiddetli alerjiye yol açacaktır. 
 
İlaç alerjisinde tanısal testlerin yetersiz olmasına karşın alerji polikliniklerine başvurarak   gelişebilecek ciddi ya da ölümcül reaksiyonlardan korunabilirsiniz. 
 
İlaç alerjisiz günler dilerim…